Standaard Boekhandel - Responseverwerking

Verwerking van de aanvraagformulieren voor klantkaarten

Standaard Boekhandel
meer

Verwerking van de aanvraagformulieren voor klantkaarten

In 2019 maakt Standaard Boekhandel al 100 jaar mensen wegwijs in de wereld van cultuur, onderwijs, vrije tijd en creativiteit. Met open blik begeleiden ze jong en oud. De meeste mensen kennen Standaard Boekhandel vooral van de boeken, maar de winkels (meer dan 140 in België) en webshop bieden zoveel meer, namelijk: muziek-cd's, dvd's, kranten, tijdschriften, stripalbums, cartografie, reisgidsen, wenskaarten, bordspellen en bureauartikelen. 

De uitdaging 

Als klant georiënteerd bedrijf is Standaard Boekhandel erop gebrand om een gepersonaliseerde relatie en communicatie op te bouwen met elkeen en dit op basis van persoonlijk profiel, interesses en aankoop geschiedenis. Om de aankopen te kunnen koppelen aan een specifieke klant, lanceerde Standaard Boekhandel in 2011 zijn klantenkaart. De kaart kende onmiddellijk een enorm succes en de hoeveelheid persoonlijke informatie die via de invulformulieren verzameld wordt, is dan ook navenant. Al deze informatie moest alleen wel verwerkt worden en hiervoor zocht Standaard Boekhandel een partner. 

De oplossing 

Voor de verwerking van de informatie op de invulformulieren, doet Standaard Boekhandel een beroep op Paragon Customer Communications. Elke week worden de nieuwe aanvraagformulieren bij Paragon afgeleverd alwaar de data via manuele data entry ingegeven wordt. Zowel op het moment van de eigenlijke data verwerking als bij de export van de resultaten, gebeuren er verschillende controles ten einde het gewenste kwaliteitsniveau te garanderen. 

 

Het resultaat

Op deze manier werden de persoonlijke gegevens van reeds meer dan 750.000 klanten verwerkt. Ondertussen is de klantenkaart ook met succes gelanceerd bij CLUB. De verwerking van hun klantenkaart aanvraagformulieren volgt dezelfde verwerkingscyclus.

 

Sophie Jonckheere, Marketing Directeur Standaard Boekhandel: “Uiteraard hoopten we er op dat de lancering van onze klantenkaart een groot succes zou zijn. Onmiddellijk na de lancering bleek onze hoop niet ijdel en het aantal kaarten dat we in omloop brachten overtrof meteen onze stoutste verwachtingen. Bij de verwerking van onze klantgegevens levert Paragon de kwaliteit die we verwachten. We beschikken met hen dan ook over de ideale partner op het vlak van informatie verwerking”.

 

Contact Us

Benieuwd kunnen ondersteunen bij uw administratieve bedrijfsprocessen?