Retourverwerking

Iedere organisatie heeft te maken met postretouren. Het verwerken van retourpost is van essentieel belang voor een correcte database. Wij ondersteunen u hierbij met onze oplossing retourverwerking.
Retourenverwerking
meer

Een correcte database door snelle en efficiënte retourverwerking

Ligt uw postbus na iedere mailing vol met stapels retourpost? U ontvangt poststukken retour omdat de geadresseerde is verhuisd, overleden of dat er onjuiste gegevens bekend zijn. Tegelijkertijd verwachten retourzenders van onjuiste post, dat zij deze post in het vervolg niet meer ontvangen. Gebeurt dit wel, dan zal dit irritaties opwekken. Daarnaast zorgen deze herhalingsfouten voor onnodige print- en portokosten. Maar hoe regelt u dan wel dat al uw retourpost snel, secuur en gestroomlijnd verwerkt wordt? Wij ondersteunen u graag met het verwerken van uw retouren.

Een up-to-date adressenbestand door retourverwerking

Blijven retourgezonden poststukken te lang liggen in uw backoffice en stapelen ze op? Mogelijk doordat niemand zich er écht verantwoordelijk voor voelt of omdat ze niet zo goed weten hoe. Als het verwerken van retouren intern niet haalbaar of wenselijk is, dan is het uitbesteden van uw retourverwerking de juiste optie. Wij ondersteunen u bij het verwerken van uw retouren. Zodat u iedere mailing werkt met een up-to-date adressenbestand.

Hoe ziet het proces van retourverwerking er uit?

Wij richten een proces in voor uw retour gezonden poststukken. Deze worden centraal verzameld en verwerkt in ons Service Centrum. Hierbij leggen wij de voor u relevante kenmerken vast, zoals de NAW-gegevens of een specifiek klantnummer, aangevuld met de reden van retour. Vervolgens ontvangt u van ons een databestand, waarin alle verwerkte retouren vermeld staan. Een up-to-date database vormt de basis voor het correct en effectief communiceren naar uw klanten en prospects. U voorkomt op deze manier niet alleen fouten, maar bevordert ook de effectiviteit van toekomstige mailingen. Indien gewenst kunnen wij de gegevens ook direct invoeren in uw systeem.

Mailingen met barcode voor hogere efficiëntie

Indien wij uw uitgaande mailingen voorzien van een barcode, kunnen wij de retourverwerking nog efficiënter inrichten. Dan lezen wij informatie automatisch in middels het scannen van de barcode, waarna nog slechts de reden van retour toegevoegd hoeft te worden. Hiermee bespaart u nog meer op de verwerkingskosten.

Bereik uw doelgroep persoonlijk en met de juiste boodschap

Naast het verwerken van de retouren in uw systeem, kunnen wij u aanvullend ook ondersteunen bij het uitbreiden van uw database. Het is natuurlijk belangrijk om te weten wie u wilt bereiken. Inzicht hebben in wie uw klanten en prospects zijn helpt om uw mailingen beter aan te laten sluiten op de interesses en behoeftes van de doelgroep en zodoende via de juiste kanalen te communiceren. Doordat u een complete en correcte database heeft, kunt u op basis daarvan mailinglijsten maken. Iedere brief of mail kan vervolgens afgestemd worden op de gegevens waarover u beschikt. Dit zal positieve gevolgen hebben voor de resultaten van uw mailingen. Wij kunnen u helpen uw database op te schonen en aan te vullen met relevante gegevens. Zodat u uw doelgroep nog beter bereikt.

De voordelen van retourverwerking

  • Herhalingsfouten worden voorkomen
  • Besparen op print- en portokosten
  • Bereik uw doelgroep aan de hand van een up-to-date database

 

Contact Us

Benieuwd of u geld kunt besparen op uw postretouren? Neem vrijblijvend contact met ons op!