Customer communications management platform

Customer experience optimaliseren én zelf de regie houden? Regel uw on- en offline communicatie-uitingen vanuit één centrale online omgeving

 

 

Customer Communications Management Platform
meer

Vertical Tabs

Werken aan een optimale customer experience met de inzet van een customer communications management platform

Voor iedere organisatie zijn loyale klanten goud waard. Of uw organisatie nu actief is in de verzekeringsbranche, telecom of retail. Of u nu een profit of non-profit organisatie bent en groot, middelgroot of klein. Immers, loyale klanten blijven langer klant en besteden vaker en meer. Een optimale customer experience draagt bij aan die klantloyaliteit. Daarom werken organisaties met de klantwensen als uitgangspunt aan slimme inrichting van hun customer journey. Slim qua efficiënte aanpak en rendement (ROI). Maar hoe doet u dat?

Regie over data, content, afdelingen en systemen

De kansen om de customer experience te verbeteren zijn uitgebreid. Een klant heeft tegenwoordig nogal wat interacties, als je alle contacten via on- en offline kanalen optelt. Bij elke fase van de klantreis horen specifieke boodschappen. En hoe meer klanten u heeft, hoe complexer uw processen. Hoe zorgt u ervoor dat u overzicht houdt over alle data, inhoud, afdelingen en systemen? Oftewel, hoe zet u uw streven naar klantloyaliteit om in optimale klantcontact ervaringen? Het antwoord: met één centrale plek voor al uw klantcommunicatie. Daarom ontwikkelden wij een klantcommunicatie beheers platform (customer communications management platform): het Paragon One Platform.

In een overzichtelijk dashboard voor analyse, testen en optimalisatie kunt u uw gepersonaliseerde communicatie plannen, creëren en verspreiden. Zo komt in het Paragon One Platform uw volledige omnichannel klantcommunicatie samen. Aan de hand van één database stelt u zelf berichten en documenten samen op basis van vooraf opgestelde sjablonen (templates). Dat maakt dat wijzigingen in de communicatie, zoals een nieuw logo of andere ondertekenaar, eenvoudige gebeuren en meteen van toepassing zijn op al uw communicatie.

Uw klanten consistent en compliant bereiken

U kunt uw customer journeys inrichten in het One Platform. Hierbij heeft u een uitgebreide keuze uit on- en offline kanalen, waarmee u uw klant via zijn of haar voorkeurskanaal benadert. En door verschillende scenario’s uit te werken, bereikt u uw klant ook altijd. Bijvoorbeeld door bij geen respons automatisch het bericht via een ander kanaal te versturen. Wanneer u uw klantcommunicatie centraal organiseert, zet u bovendien één consistent merkbeeld neer in al uw communicatie. Waarmee u uw merkimago versterkt. Uiteraard is naast consistente communicatie veiligheid en kwaliteit minstens zo belangrijk. Daarom is het One Platform gebouwd op de bewezen technologieën van marktleiders Microsoft en Quadient. Dit garandeert volledig beveiligde data-handling en kwaliteit.

Meegroeien in uw tempo

Iedere organisatie maakt zijn eigen ontwikkeling door op het gebied van customer communications management . Snel of minder snel. Met grote of kleine stappen. Dat vraagt om een flexibel platform. Mede daarom ontwikkelden wij het One Platform als SaaS-oplossing. Dit maakt dat u niet vooraf zelf hoeft te investeren en ook makkelijk kunt instappen, aanpassen en uitstappen. Bovendien is de oplossing altijd up-to-date en beschikbaar. Wij zorgen voor continue groei met regelmatige nieuwe features. Het platform is opgebouwd uit losse modules waarbij u zelf bepaalt wat u wilt gebruiken, in uw tempo.

Om onze klanten te begeleiden in hun groei naar de ideale ervaring met hun klanten, maakten wij een model met vijf fases in de ontwikkeling van CCM. Meer weten?

 

Digitaal platform klantcommunicatie

De voordelen 

  • Regie over uw klantinteracties vanuit één platform

  • Eén consistent merkbeeld in al uw communicatie

  • Altijd de nieuwste functionaliteiten zonder investering vooraf

  • Verzekerd van kwaliteit, veiligheid en compliance

Contact Us

Al uw communicatie-uitingen vanuit één centraal platform beheren? Ontdek wat dit voor uw organisatie kan betekenen!